‘n Fris Windje

'n Fris windje bestaat uit 13 tweestemmige composities voor trekharmonica´s in C/F . Het boek is ook geschikt voor andere instrumenten.
Er is geen cijfernotatie toegevoegd voor de trekharmonica.
Bijgevoegd vind je een CD waarop de composities twee keer door Karin gespeeld zijn: één keer de 1e stem, één keer de 2e stem. Vervolgens zijn de stukken nog een keer als samenspel gespeeld, waaraan harmonicadocente, Greet Wuyts, en Ad Kwakernaat hun medewerking verleenden.

Met dank aan Ad Kwakernaat voor al zijn medewerking aan mijn boeken en dank aan Martijn Robben voor de illustraties 
ISBN: 9077927034Geluidsfragmenten van de cd:
  Weemoed

prijs: € 19,50 exclusief verzendkosten

 

Lesmethode voor trekharmonica in C/F

Voor de trekharmonica zijn allerlei systemen ontworpen om mensen sneller een stukje te laten spelen, omdat het, zeker in het begin, geen gemakkelijk en overzichtelijk instrument is. In deze methode heb ik gekozen voor de universele taal van de muziek: het notenschrift. Stap voor stap leer je deze taal te gebruiken en om te zetten naar spel. Ik heb bij deze methode gekozen voor twee gedraaide tongen: de vijfde toets en de eerste toets van de binnenrij. Dankzij die vijfde toets heb ik een trekkende c, met de eerste toets een duwende cis, zoals in het A-akkoord. Zonder deze gedraaide toetsen kun je de methode ook gebruiken, al zul je hier en daar wat moeten aanpassen. Voor de linkerhand heb ik gekozen voor volledige notatie van de akkoorden. De meeste composities zijn van eigen hand. De opnames van de cd heb ik in mijn keuken gemaakt met een minidisk. Ad Kwakernaat heeft dit op cd gezet. Verder zit er ook een datagedeelte bij met MIDI-bestanden van alle stukken, inclusief een MIDI-afspeelprogramma.
 
De lay-out en drukwerk zijn van Ad Kwakernaat, de illustraties van Ermelinde van Boxtel.
ISBN: 9077927018

 Geluidsfragmenten van de cd:
  Grensverlegging

prijs: € 27,40 exclusief verzendkosten

 

Tussenstop

Begin 2005 is mijn ‘Lesmethode voor trekharmonica in C/F’uitgekomen. Er was al snel vraag naar uitbreiding. Zo is “Tussenstop” tot stand gekomen wat bedoeld is als aanvulling op die lesmethode.
Veel leerlingen vinden het leuk om samen te spelen. Daarom heb ik alle speelstukken in “Tussenstop” voorzien van een tweede stem. Er staan ook twee vierstemmige stukken in.
De speelstukken in dit boek zijn net zo genoteerd als die in mijn andere boeken: met volledige notatie van de linker- en de rechterhand, en zonder cijfers.
Achter de titel van elk speelstuk staat een nummer. Dat nummer verwijst
naar de bijbehorende pagina in de “Lesmethode voor trekharmonica in C/F”.
Bij dit boek zit een cd-rom. Daarop staan alle stukken als audiotracks (voor de cd-speler) én als MIDI-bestand, zodat je kunt horen hoe ze moeten) klinken.
Er staat ook een MIDI-afspeelprogramma op de cd. Dit boek is ook heel goed te gebruiken als speelboek voor andere instrumenten.

De lay-out en drukwerk zijn van Ad Kwakernaat, de illustraties van Ermelinde van Boxtel.
ISBN: 9077927042Geluidsfragmenten van de cd:
  L'eau vive

prijs: € 20,30 exclusief verzendkosten

 

"Nieuwe" Klezmer

Dit is een boek met 20 tweestemmige Klezmermelodieën voor trekharmonica’s in C/F en andere instrumenten.
Klezmer is muziek die zowel weemoedig als feestelijk kan klinken. De mooie melodieën uit dit boek heb ik verzameld uit allerlei boeken en opnames en heb ik bewerkt voor de C/F trekharmonica met gedraaide 1e en 5e toets van de binnenrij. Maar het boek is ook te gebruiken voor allerlei andere instrumenten. De melodieën in dit boek zijn net zo genoteerd als in mijn andere boeken: met volledige notatie van de linker- en rechterhand, zonder cijfers. Er is geen articulatie of dynamiek bij de stukken geschreven, dit laat ik aan de speler over. Ideeën kun je opdoen door naar de bijgevoegde CD te luisteren, zodat je de sfeer en passie van de nummers kunt proeven. Op de CD staan ook MIDI-bestanden van alle melodieën, zodat je kunt horen hoe het met de tweede stem klinkt!

De lay-out en drukwerk zijn van Ad Kwakernaat.
ISBN: 987-90-77927-05-2Geluidsfragmenten van de cd:
  Fisherlid

prijs: € 20,10 exclusief verzendkosten

 

De Ontmoeting

De Ontmoeting is een compositie voor trekharmonica´s in C/F en accordeonorkest.
Het bevat de volgende partijen: accordeon 1, 2, 3, 4, bas en trekharmonica met bas.
Er is ook nog een eenvoudige partij, zodat het voor iedereen mee te spelen is.
Dit boek wordt geleverd met 14 losse partijen en een CD met MIDI.

De lay-out en het drukwerk is van Ad Kwakernaat.
ISBN: 9077927026Geluidsfragmenten van de cd:
  gedeelte uit de Ontmoeting

prijs: € 18,80 exclusief verzendkosten

 

De Eigen-Wijze Win(d)t

Dit boek bevat 21 composities voor C/F- trekharmonica, (met gedraaide 5de en 1e tong op de binnenrij) maar is ook te gebruiken door of in combinatie met andere instrumenten.
Alle composities zijn uitgewerkt om solo te kunnen spelen. Bovendien staan de composities ook in twee- of driestemmige versie met articulatie en dynamiek.
In dit boek zitten twee CD's: een audio CD met solo -opnames van alle composities.Je kunt op het gehoor meespelen of beluisteren hoe het kan klinken. Een CD met MIDI-bestanden van de twee- of driestemmige versies van de composities. Op die CD staat ook nog een afspeelprogramma, waarmee je de composities langzamer of sneller af kunt spelen en zelfs van toonsoort veranderen.

De lay-out en het drukwerk zijn van Ad Kwakernaat.
De voorkant is gemaakt door Hylke Robben.
ISBN/EAN: 978-90-77927-007 


prijs: € 29 exclusief verzendkosten

 

Karin's Pareltjes

Karin's Pareltjes

Soms komt er 's nachts een idee voorbij en heb je inspiratie en zelfs een titel voor een nieuw boek. Zo ontstond "Karin's Pareltjes".
Gewoon eenvoudige mooie speelstukjes voor trekharmonica, want daar kunnen er niet genoeg van zijn.
Em omdat samenspelen zo leuk is, alles met een tweede stem. De tweede stem is soms wat moeilijker en niet altijd met bas te spelen, maar het maakt de speelstukken wel mooier!
Als stimulans een CD achterin het boek met daarop de speelstukken en de MIDI-bestanden van de tweestemmige versies.

De lay-out en het drukwerk zijn van Ad Kwakernaat.
ISBN/EAN: 978-90-77927-06-9

prijs: € 18 exclusief verzendkosten

 

Karin's Pareltjes- Deel 2

"Karin's Pareltjes", dat in 2014 het licht zag, is erg goed ontvangen. Veel leerlingen vroegen om een vervolg en ik vind het heerlijk om te componeren; dit was dus niet aan dovemansoren gericht.
Deel 2 heeft wat moeilijkere speelstukken dan het eerste boek.
Mooie speelstukken: daar kunnen er niet genoeg van zijn!
Alle speelstukken zijn voorzien van een tweede stem. Deze is soms wat moeilijker en niet altijd met bassen te spelen, maar het maakt de speelstukken wel mooier! Overigens ook mooi in combinatie met een ander instrument.
De moeilijkheidsgraad van de stukken is willekeurig. Soms heb ik de articulatie of dynamiek er bij gezet en ook de tempoaanduidingen, zodat je weet in welk tempo ik het heb gecomponeerd, maar maak er gerust je eigen versie van.
Als stimulans is er een CD bijgevoegd met daarop de speelstukken en de MIDI-bestanden van de tweestemmige versies.

De lay-out en het drukwerk zijn van Ad Kwakernaat
ISBN/EAN: 978-90-77926-07-6


prijs: € 20,25 exclusief verzendkosten